Отборът на СУ „Д-р Петър Берон“ спечели междуучилищния турнир по хандбал за момичета

1276 преглеждания

В спортното събитие взеха участие четири отбора

На 14 октомври, в двора на СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, традиционно се проведе междуучилищният турнир по хандбал  за момичета от V до VII клас, част от училищните спортни игри за настоящата година в община Костинброд.

1

2

В спортното събитие участие взеха отбори от: ОУ „Отец Паисий” (Петърч), Първо ОУ „Васил Левски“ (Костинброд), Второ ОУ „Васил Левски“ (Костинброд) и домакините, в лицето на СУ „Д-р Петър Берон“ (Костинброд). Турнирът премина под зоркото съдийство на Анита Костадинова и  Стиляна Павлова – съдии от Българската федерация по хандбал.

3

За да подкрепят децата, на междуучилищния турнир, присъстваха: Кирил Станев – директор на СУ „Д-р Петър Берон“, учители и ученици от училището, Силвия Свиленова – младши експерт „Култура и спорт“ в Община Костинброд, служители от отдел „Образование, младежки политики, спорт, култура и социални дейности“ в Общинска администрация-Костинброд и любители на спорта. Г-жа Силвия Свиленова приветства учениците и всички присъстващи, давайки начало на междуучилищните спортни игри. Пожела успешна и безопасна игра, изпълнена с феърплей, воля и приятелство.

Учениците показаха спортсменство, хъс и амбиция, и с подкрепата на своите учители по физическо възпитание и спорт, демонстрираха завидни умения по хандбал.

След тричасова оспорвана приятелска игра, отборите честно извоюваха своите отличия:

I-во място: СУ „Д-р Петър Берон”

II-ро място: ОУ „Отец Паисий“

III-то място: II ОУ „Васил Левски”

IV-то място: I ОУ „Васил Левски“

Учениците бяха наградени с медали и купи, осигурени от община Костинброд и връчени от Силвия Свиленова –  младши експерт „Култура и спорт“, в Община Костинброд.

4

5

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук