Стартира рехабилитацията на една от най-дългите улици в Костинброд – ул. „Обединена“

3992 преглеждания

Започва асфалтирането и на други улици в града

С церемония „Първа копка“, на 17 май, стартира рехабилитацията на ул. „Обединена“, в Костинброд. Церемонията бе открита официално от кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, а отец Николай от храм „Св. Св. Кирил и Методий“ отслужи водосвет и пожела безаварийна работа на фирмата изпълнител. На събитието присъстваха и заместник-кметовете на община Костинброд – инж. Теодора Гогова, инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, общински съветници, служители на Общинската администрация, както и жители на града. Сред присъстващите бяха и представителите на фирмата, избрана за изпълнител на дейностите по проекта – „Меаца“ ЕООД и управителят на фирма „Интерион“, намираща се в Индустриална зона 3.

1

2

Проект „Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Костинброд“ – Етап II – SFO 1401 от км 0+000 до 1+910 ул. „Обединена“ от ул. „Момчил Войвода“ до кръстовище „Букет“ е част от големия проект на община Костинброд, включващ и реализацията на проект „Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Костинброд“- Етап III – SFO 1402 /II-81/ ул. „Славянска“ от Първи район до кръгово движение „Белица“;

Напомняме, че отсечката от голямото кръгово до кръстовището с ул. „Момчил Войвода“ е в процес на приключване на обществена поръчка, средствата са по проект с Държавен Фонд „Земеделие“ за „Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Костинброд – Етап I“.

Освен улиците „Славянска“ и „Обединена“, започва асфалтирането и на улиците „8-ми март“ и „Любен Каравелов“, като средствата за тях са от общинския бюджет, а улица „Възход“ ще бъде асфалтирана със средства от Министерство на земеделието. Ул. „Обора“ също предстои да бъде асфалтирана. От бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2024 г. на Община Костинброд ще се предоставят средства за реконструкция на елементи на общинска пътна инфраструктура: Основен ремонт на ул. Обора“, гр. Костинброд и „Основен ремонт на ул. Септември“, гр. Костинброд.

Основната цел на проектите са насърчаването на социалното приобщаване, намаляване на бедността, подобряване качеството на живот в община Костинброд и постигане на социално-икономическо развитие, чрез осигуряване на достъпа на населението до работни места и публични услуги, посредством подновена улична инфраструктура.

3

4

5

6

Уведомление

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук