"Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома" на гости в Шоуто на Евелина Павлова по Radio FM+

2431 преглеждания

На гости в студиото на Radio FM+ бяха управляващият директор на Еспресо Медия и Idea PR & Advertising Десислава Василева и участничките в четвъртото издание на "Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома" Елина Алипиева и Никол Николова

На гости в студиото на Radio FM+ бяха управляващият директор на Еспресо Медия и Idea PR & Advertising Десислава Василева, големият победител в четвъртото издание на ученическия конкурс-обучение "Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома" Елина Алипиева, ученичка в ПЕГ „Йоан Екзарх”, гр. Враца, която грабна титлата "Репортер на Espresso News" и Никол Николова, също от ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Враца, която стана трета подгласничка в надпреварата и ще бъде стажант при Евелина в ученическото радио Teen Station.

Двете участнички споделиха в ефира на радиото емоциите и хоризонтите, които им разкри конкурса.

Десислава Василева сподели, че повече от 120 разработки са оценени от специално жури и че сред толкова талантливи деца, става все по-трудно да бъдат избирани победители.

Припомняме, че Елина Алипиева изпревари с една точка своята първа подгласничка в конкурса - Павела Костова, ученичка в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов”, гр. Благоевград и грабна почетното първо място. С успеха си, Елина запази домакинството на церемонията на петото издание на Работилницата във Враца.

Кой е победителят и кой заема второто място обяви, в специално видео обръщение, евродепутатът Ева Майдел, която за трета поредна година е патрон на инициативата на регионалния новинарски портал за новините от западна България. Двете талантливи момичета ще гостуват по покана на Ева Майдел в Брюксел и ще се запознаят отблизо с работата на Европейския парламент и евродепутатите. Повече информация за четвъртото издание на конкурса научете ТУК.

 Гостуването на Десислава Василева, Елина Алипиева и Никол Николова в Radio FM+ чуйте тук:

Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeSamsoniteBHTC 

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца