"Секскомедия в лятна нощ" в НЧ "Н. Й. Вапцаров" град Годеч

1720 преглеждания

"Секскомедия в лятна нощ" в НЧ "Н. Й. Вапцаров" град Годеч

На седми март в 18:00 жителите на Годеч се насладиха на постановката "Секскомедия в лятна нощ" изиграна от театър "Иван Димов" - Хасково, на сцената на НЧ "Н. Й. Вапцаров" в града. В спектакъла участваха известната актриса Мартина Вачкова, Атанас Атанасов, Стефан Цирков, Стелиян Николов, Иванка Шекерова, Константин Соколов. Сценичният вариант на постановка е на Юрий Дачев, а сценографията и костюмите на Радина Близнакова. 

Постановката, по пиесата на Уди Алън от 1982 г., като според Юрий Дачев, ключовата дума на този спектакъл е "симпатията". Уди Алън пише текстове от жанра смях и тъга, а в тях се виждат  несъвършени хора,в объркана ситуация и в същото време по особен начин симпатични.Също така и забавни!

След спектакъла, годечкият журналист от ,,Актуален глас” Методи Тодоров, учениците от 9 клас на СУ "Проф. д-р Асен Златаров" в града - Ирена Естатиева и Любомир Григоров, както и ръководителят по художествено слово, г-жа Антония Костова с няколко учаници от групата, подариха на актьорите по една роза.

Димитър Иванов, ученик в 8 клас, в СУ "Проф. д-р Асен Златаров", участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.