Малката Йоана от Божурище с все по-големи успехи и златен медал в най-големия международен турнир по Таекуондо в България

2701 преглеждания

Йоана Мантзуни от Божурище спечели златен медал на провелия се този уикенд в Пловдив турнир Bulgaria Open International Taekwon-do Championship 2016. Второкласничката от СУ „Летец Христо Топракчиев“, която само от година тренира Таекуондо в спортен клуб „Один“, беше повече от убедителна в представянето си и заслужено се изкачи на най-високото стъпало, окичена със златния медал и първо място в категория до 30 кг., деца 8-9 години. Както Espressonews  Ви информира, Йоана завоюва първо  място и на Първи детски турнир по Таекуондо за купа Плевен.

На провелия се на 19 и 20 ноември турнир Bulgaria Open International Taekwon-do Championship 2016 взеха участие над 650 състезатели от десет държави. В първия ден битки се проведоха при групите деца (8 - 13 години) и юноши и девойки младша възраст (14 - 15 години). СК „Один“ взе участие с 30 участника в първия ден и 3-ма във втория ден, когато се проведоха битките при групите старша възраст и мъже и жени  (18 - 39 години). В комплексното класиране по медали при деца СК „Один“ заслужено зае първо място и добави още една златна купа от най-големия международен турнир в България.

Дебют по време на състезанието направи Петя Пенчева с добро представяне в категория 52 кг. девойки младша възраст 14 – 15 години, но отпадна на четвъртфинал от настоящата шампионка. Своя дебют при жените в категория до 57 кг. направи и Силвия Колева с добро представяне, но отпадна в квалификационните битки. „Предстои ни работа по слабите звена в играта и усилена подготовка за следващите състезания“ – коментира треньорът на клуб „Один“ Пенко Пенчев.

Участие в турнира взеха и петима състезатели от СК „Один“ - София. В много оспорвани битки децата се представиха отлично и завоюваха мястото си на почетната стълбичка - Михаил Иванов с второ място в категория до 45 кг., деца 8 - 9 години, Каталина Йорданова с второ място в категория до 35 кг.,  деца 10 - 11 години.

„Искам да изкажа своята гордост oт представянето на децата и се надявам в бъдеще още повече да отстояват своето място в стремежа към най-високото стъпало. Радостта ми е огромна и пожелавам късмет и успех на всички в предстоящите състезания!“ – каза с много емоция Пенко Пенчев.

 

Снимки: Пенко Пенчев

 Десислава Василева