Михаил Дюзев е новият член на журито на „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“

2169 преглеждания

Михаил Дюзев е новият член на журито на тазгодишното издание на проекта „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“. Г-н Дюзев, заедно с екипа на Еспресо Медия, ще оценява ученическите разработки и ще дава своите препоръки и напътствия за част от тях.

Пред екипа на EspressoNews, г-н Дюзев сподели – „Да напишеш или разкажеш история за пътуване изглежда най-лесната задача. Да пътуваш из родната ти страна и да разказваш за нея също звучи лесно. Още по-лесно звучи, ако задачата включва родното ти място. Всичко ти се струва толкова познато и любимо и си готов веднага да започнеш разказа си. Но пишейки сега не можах да се сетя , къде да ви заведа,  толкова бързо колкото ми се искаше. Трябваше време да си спомня за моите „пътувания“ около родното ми място.

Ще се радвам вие да свършите тази работа вместо мен и много други читатели, зрители и слушатели. Научете първо повече за родните си места. За историята, археологията, географията, релефа и климатичните особености, за животните и растенията. След това говорете с вашите родители, после с вашите баби и дядовци,  с вашите преподаватели. Това ще ви позволи да погледнете с други очи на места , за които сте мислели просто като за старата  улица на съседната къща например или църквата на село, или реката край града.

Очаквам да видя моята България през вашите очи!

Професионалната си кариера Михаил Дюзев започва като репортер и водещ на новини в телевизия „Демо“. След закриването на медията, той се насочва към Канал 3, а от 2001 г. работи в Дарик Радио – първо като водещ на новините, а от 2008 г. като водещ на предаването „Дарик кафе“. 

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс