Близо 3000 души се впуснаха в приключението Арт Екстрийм фест 2017

4068 преглеждания

Близо 3000 любители на природата и екстремните преживявания посетиха съботния Арт Екстрийм фест, който се проведе в свогенското село Заселе. Това е първият по рода си фестивал, който се организира от община Своге и Владимир Ангелков и има за цел да популяризира Своге като дестинация за алтернативен туризъм.

През целия ден посетителите имаха възможност да се насладят на много музика, танци, игри, изложби, както и да изпитат смелостта си, пробвайки атракциите, които бяха подготвени за тях.

Едно от екстремните изживявания  бе въженият тролей, през който се престрашиха да преминат над 80 души, а желаещи  се виеха през целия ден на опашка. Трасето бе подготвено  от Екипа на пещерен клуб „Хелектит“  -   Яни Макулев, Десислава Макулева, Калин Атанасов, Христо Христов , Иван Петров, Милен Кръстев, Петър Христов, Ивана Еленкова, Константин Стоичков, Стоян Брашнаров, Мария Брашнарова, Мирослава Христова, Георги Красимиров, Катя Кръстанова, Ася Андонова, Божидар Даскалов, Николай Стоичков, Силвия ПК "Хеликтит" София и Теодор Кисимов от ПК "Приста" Русе, към които организаторите отправят огромни благодарности за отлично свършената работа и безкомпромисното ниво на обезопасяване. 

Снимки от екстемните зони.

Безценна за провеждането на Арт Екстрийм фест 2017 бе и организационната подкрепа на Калин Димитров, Валентин Иванов, Екатерина Стамболийска, Яни Брънчев и Юлиян Димитров.

Благодарение на техните усилия и желание, посетителите на първия Арт Екстрийм фест можаха да се насладят и на изложба „Екстремна фотография“ на Петър Чолаков и Валентин Христов, която беше подредена в галериите на пещера „Темната дупка“, да послушат родопски гайди и песни в изпълнение на Валерия Момчилова, Иван Балабанов и Костадин Герджиков, да потанцуват салса с Мигел, да се наслаждават през целия ден на пиано импровизациите на любими песни, изпълнени от Яни Брънчев, да играят приключенски игри, подготвени от екипа на Адвенчър България и Ирина Пеева, а за по- гъвкавите имаше и Акро Йога с Аделина. Концертът на БГ Дует логично доведе и до кулминацията в музикалната програма на фестивала – концертът на Михаела Филева. На музикалната сцена, за доброто настроение през целия ден се грижеше водещия Тео Койчинов, познат от радио Fresh.

Снимки от Зона 2, поляната на Вазовата пътека. 

За най-смелите Арт Екстрийм фест 2017 предложи още и бънджи скокове, организирани с безценната подкрепа на Гергана Веселинова, както и полети с паратрейк.

Наградите допълниха дозата адреналин на посетителите. С томбола бяха спечелени дрон, осигурен от Drones.bg и  пет полета с паратрайк, за които късмета си премериха най-активните и смели посетители на феста.

Община Своге благодари на организаторите, както и на всички посетители, за отговорното поведение по време на прекрасния съботен ден, което спомогна Арт Екстрийм фест 2017 да се превърне в зареждащо преживяване и да премине без инциденти.

Espressonews