Чудотворната икона на Света Богородица ще гостува в Несла в събота

2369 преглеждания

Предаването „Радиокафе” на Българското национално радио гостува в село Несла. Повод за това бе храмовия празник на местната черква, посветена на Свети Павел и Свети Петър. Екипът на националното радио се запозна с местните традиции, красотата и културата на селото и неговите жители, които разказаха на живо за своите традиции, вярвания, обичаи и надежди. Пред "Радиокафе" художничката Итка Николова, която е ктитор на храма анонсира предстоящото гостуване на Светогорската чудотворна икона на Света Богородица, която жителите и гостите на селото ще посрещнат в събота, 08.07.2017 г. в 09:00 ч.

В предаването гостува и екипът по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020  г.”. Г-жа Анна Крумова – координатор на проекта и г-жа Силвия Асенова – технически сътрудник към "Звено за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или домашна среда в община Драгоман", представиха проекта, ползата и дейностите в изпълнението му през изминалата година и половина, неговото продължаване и възможностите за реализиране на други проекти и програми, свързани с предоставянето на такъв тип социална услуга.

Екипът призова държавните институции към бързо и адекватно решение по наболялата тема, като ръководството на община Драгоман дава своята подкрепа и застава плътно зад доставчиците и потребителите на социалната услуга.

Както EspressoNews писа, общинското ръководство представи проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020  г.” и всички дейности, извършени в рамките на неговата реализация на заключителна конференция, на 26 юни. 

EspressoNews