Призьорите от второто издание на „Работилница за Репортери“ усвоиха изкуството да снимат с 360 градусова камера

2391 преглеждания

Призьорите от второто издание на „Работилница за Репортери“ усвоиха изкуството да снимат с 360 градусова камера. Дългоочакваният workshop - една от наградите за най-добрите участници във второто издание на ученическия проект на Еспресо Медия, предоставена от партньора на проекта 360 Creative Bulgaria, се проведе вчера 28.07.2017 г. в Годеч.

Димитър Бързаков, основател на компанията, въведе участниците в света на фотографията, запозна ги с техническите характеристики и техники на заснемане на 360 градусов видеорепортаж. Освен теоретична подготовка в workshop бе включена и работа на терен. Младите репортери посетиха Разбоишки манастир (една от емблемите на град Годеч ) и успяха да заснемат кратък видео репортаж с 360 градусова камера и дрон, включвайки факти и легенди за светлия храм.

В workshop-a и заснемането на 360 градусов видеорепортаж взеха участие класиралите се на първите три места в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България, Симеон Симеонов от Годеч, Ивайло Ивайлов от Божурище, Валерия Петкова от Своге, както и Александра Александрова – посланик на община Драгоман и Ния Кръстева – посланик на Сливница.

"Мисля, че стана изключително добре! Вярвам, че ще се хареса на всички! Това е една страхотна възможност да покажем по атрактивен начин уникалната красота на родния ни край" коментира Александра Александрова, ученичка в СУ „Христо Ботев” град Драгоман и един от най-ентусиазираните участници в workshop-a.

След преминатото обучение на учениците предстои да направят сценарий за видеофилм за всяка едно от шестте общини, които ще бъдат заснети заедно с тях и ще бъдат представени по време на второ издание на "Добрият пример на Запад от София".

Участниците в workshop бяха транспортирани с новия Ситроен С3, любезно предоставен от Автомотор Корпорация АД, която за втора поредна година подкрепи реализацията на „Работилница за репортери".

Любезен домакин на събитието бе община Годеч, от където е и победителят във второто издание на ученическия проект "Работилница за репортери" - Симеон Симеонов. 

EspressoNews