Предстои ремонт и реконструкция на СУ "Христо Ботев" в Драгоман

1478 преглеждания

Общината спечели европроект за над 600 хиляди лева

Община Драгоман подписа договор с ДФ „Земеделие“ за проект: „Ремонт и реконструкция на СУ „Христо Ботев“, УПИ VIII, кв.8, гр. Драгоман, област Софийска“ (малкото училище) на стойност 627 774, 36 лева, информираха от местната администрация.

Проектът ще подобри и  модернизира образователната инфраструктура в СУ ”Христо Ботев” – Драгоман. Очаква се още да подобри и състоянието на околната среда, посредством прилагане на комплекс от мерки за енергийна ефективност.

Проектът предвижда външни и вътрешни ремонтни работи по сградата:  покривни работи, подмяна на керемиди; хидроизолация – покрив и фасадни стени; подмяна на стара дограма с нова 5-камерна с двоен стъклопакет, подмяна на настилки в класни стаи, коридори, фоайета и входни предверия; реконструкция на санитарни помещения и подмяна на санитарно оборудване; подмяна на интериорни и входни врати; ремонт и рехабилитация на тръбна мрежа на отоплителна инсталация и подмяна на стари радиатори с нови; подмяна на осветителни тела с енергоспестяващи; изграждане на евакуационно осветление; дейности по част охранителна система и пожарна безопасност, става ясно още от съобщението, публикувано на интернет страницата на общината.

Проект: „Ремонт и реконструкция на СУ „Христо Ботев“, УПИ VIII, кв. 8, гр. Драгоман, област Софийска“, сключен между община Драгоман и ДФ „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка – 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от ЕЗФРСР.

EspressoNews