Добри новини за селата Драговищица и Голяновци!

563 преглеждания

Отпуснати са средства за водопроводните мрежи в селата

На 22 март, когато отбелязваме Световния ден на водата, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, заедно с зам.-кмета инж. Теодора Гогова и главният счетоводител Анита Кръстанова подписаха договори за отпусне на средства за доизграждането на водопровода в село Драговищица и довеждащ водопровод за село Голяновци.

Първият проект е „Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на селата Драговищица и Голяновци – община Костинброд – Подетап II.3. на Втори етап – обект „Частична подмяна на улична водопроводна мрежа на с. Драговищица, община Костинброд“.

Вторият проект е „Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на селата Драговищица и Голяновци – община Костинброд – Четвърти етап „Изграждане на довеждащ водопровод до село Голяновци, ремонт на помпена станция и напорен резервоар 500 м3 за село Драговищица и село Голяновци, община Костинброд“.

Обектите се финансират чрез програмата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подпомагане на общините в Република България, със средства от държавния бюджет при реализирането на инвестиционни проекти за реконструкция, модернизация и изграждане на водоснабдителни системи и съоръжения за подобряване на водоснабдяването на населените места.

Изграждането и подмяната на водопровода в селата Драговищица и Голяновци започна още през 2020 година, а през 2021 година министерството отпусна още 1 300 000 лв. за доизграждането на водопровода във второто по големина село в община Костинброд – село Драговищица.

С тези два проекта община Костинброд ще завърши изграждането и подмяната на двете ни села.

Общинска администрация-Костинброд, кметовете и кметските наместници работят в посока – за постоянно развитие на община Костинброд и в частност на ВиК инфраструктурата, като благодарение на ресорните министерства преустройството и модернизациите в съответната област напредва, а с това и подобряване на условията и повишаване на качеството на живот на гражданите.

 договор

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук