В община Костинброд отбелязаха Деня на розовата фланелка

1023 преглеждания

Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва като Световен ден против тормоза в училище

За поредна година, в община Костинброд отбелязаха Деня на розовата фланелка - Световен ден против тормоза в училище.

Община Костинброд, от името на кампанията „Живей чисто“ към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, постави на площад Иван Вазов розова фланелка с цитати и стикери „Не на тормоза в училище“.

Тазгодишната инициатива на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ бе раздаване на розови балони в училище. Трима единадесетокласници донесоха балони и в Общинска администрация като заявиха, че в тяхното любимо училище няма тормоз и кавги между съучениците.

Тазгодишната инициатива на Второ ОУ „Васил Левски“, кв. „Маслово“ бяха организирани беседи, ролеви игри и занимания по приложни изкуства, свързани с темата.

Денят на розовата фланелка в ОУ „Отец Паисий“, с. Петърч бе отбелязан с изработката на различни табла, а в двора на училището бе оформено сърце от розови балони.

В НУ „Отец Паисий“, село Драговищица, тазгодишната инициатива премина с изработка и ролева игра с послания.

„Да бъдеш толерантен и да изпитваш емпатия са задължителните условия за пълноценното съществуване на всеки един човек. В Деня на розовата фланелка НИЕ за пореден път подадохме ръка на любовта, на радостта, на търпимостта, на усмивката. Нашето послание към всички ВАС е: Обичайте повече, Усмихвайте се повече, Бъдете търпеливи към различните, Кажете „не“ на омразата!“.

В Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд, учениците от начален етап Деня на розовата фланелка като носеха стикери-розова фланелка с посланието „Не на насилието в училище“. След приключване на учебните часове, във фоайето на училището бяха построени всички класове и г-жа Борка Петрова изнесе беседа свързана с отбелязването на този ден. По нейна инициатива и със съгласието на всички ученици стикерите ще бъдат носени до края на седмицата.

Учениците от прогимназиален етап изработиха табла и послания до учениците и учителите, в които изразяват своето несъгласие с насилието и тормоза в училище.

В края на деня се построиха във формата на фланелка и заедно произнесоха думите „Не на насилието в училище!“.

„Не на тормоза“ казаха и децата от Дневен център за работа с деца на улицата, които написаха своите послания върху розови сърца и окачиха с тях дръвчето пред центъра. В знак на съпричастност към каузата срещу агресията и тормоза в училище и не само там, децата дискутираха по темата, и изразиха негативното си отношение към такъв вид поведение.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук