Вече знаем азбуката

2302 преглеждания

Вече знаем азбуката

Учениците от първи клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч, отпразнуваха празника на буквите с песни и стихове.  Тържеството, което през тази година се проведе на 28-и март, се организира всяка година, когато първокласниците научат да пишат и четат цялата азбука. Празникът е едно от най-вълнуващите и изпълнени с емоции ученически събития, защото с него се отбелязва научаването на азбуката от малчуганите.

И тази година, под ръководството на техните класни ръководители – Светла Велкова и Александра Андреева, учениците изнесоха рецитал на буквите. Традиционно първокласниците носеха корони, направени от хартиен материал, с изобразени на тях буквите от кирилицата.

На събитието присъстваха и директорът и зам. директорът на училището – Илина Николова и Велин Иванов. „За мен бе чест и удоволствие да присъствам на това прекрасно тържество. Много се вълнувах, заедно с вас.“ – обърна се г-жа Николова към децата и гостите тържеството.

За положения труд, учениците получиха подаръци от средното училище и общината, сред които лакомства и книжки, които те им помогнат да упражняват и затвърждават наученото през годината.

Материалът е изготвен от Габриел Георгиев, ученик в 9 клас на СУ "Проф. д-р Асен Златаров", град Годеч, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет".

Източник на информацията и снимки - Светослав Едиев и Алекзандра Любомирова. 

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontime.