Втора супервизия за домашни помощници и социални асистенти по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“

1861 преглеждания

На 26.08.2016 г. от 09:00 ч. и от 11:00 ч. в салона на община Сливница – първи етаж, ще се проведе втората супервизия за домашните помощници и социални асистенти от Община Сливница по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“.

Първата супервизия се проведе на 26.07.2016г., като екипът за организация и управление на проекта осигури необходимите условия за успешното протичане на дейността. Разгледани бяха различни случаи, дадена бе дефиниция на процеса, както и насочване и оказване на професионална подкрепа на практикуващите социални асистенти и домашни помощници, за да могат да се справят адекватно и своевременно с възникващите сложни ситуации в работата си с потребителите.

Община Сливница стартира проект „Независим живот за гражданите на Сливница”, чиято основна цел е подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни на  хора с трайни увреждания в това число и възрастни над 65 години в невъзможност за самообслужване с цел преодоляването на последиците от социалното изключване и бедността, чрез създаване на условия и интегрирани грижи  за независим живот и социална интеграция в обществото. 

Специфичната цел на проекта е подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 години, в невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване, да се осигури социално включване на зависимите лица в обществения живот и превенция на настаняването им в специализирани институции, да се създадат нови работни места в сектора на социалната политика.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

EspressoNews