За първи път в България ще бъде заснет 360 видео репортаж с участници в проекта „Работилница за репортери 2017“

1631 преглеждания

В понеделник, 27 февруари стартира новото издание на ученическия проект на  Еспресо Медия „Работилница за репортери 2017“.  

Уникалното на проекта тази година е, че за първи път в България ще бъде заснет 360 видео репортаж, с любезното съдействие на партньора на проекта - 360 Creative.  По време на специален  workshop с победителите в конкурса, по техен сценарий заедно с тях ще бъде заснето представяне на един избран обект от всяка община. Видео репортажите ще бъдат показани на второто издание на събитието "Добрият пример“.

Тазгодишното издание е под надслов „Разкажи за твоята България“, като в рамките на два месеца от 27.02.2017 г. до 27.04.2017 г., учениците ще получат осем творчески задачи, които ще решат под вещото менторство на водещи журналисти и екипа на „EspressoNews".

Темите на задачите ще бъдат основно насочени към местната култура, история, природни забележителности и др., като от една страна, желанието на екипа на медията е да улесни участниците при намирането на информация, а от друга, чрез техния ентусиазъм и творческа енергия да бъдат представени по един неповторим и емоционален начин най-доброто от даденостите в общините на запад от София пред цялата аудитория на „EspressoNews", а също така и посредством медийните партньори на проекта.

Екипът на EspressoNews засне  видео с победителката от миналогодишното издание Василена Сайчева, която разказва какво представлява проектът и какво приключение е за учениците участието им в "Работилница за репортери".

Как да се запишете за участие, вижте тук.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор: Българската национална телевизия

Медийни партньориBULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс

Десислава Василева