Запознайте се отблизо с лицата на младежката конференция Future Makers 2020

1306 преглеждания

Събитието ще се състои на 21 ноември в София и ще разкаже историите на 11 момичета и момчета, открили своето призвание

Те са млади, амбициозни, целеустремени и решени да направят света по-добро място със знанията, труда и личния си пример. Освен това са готови да споделят с вас опита си и да ви помогнат да изградите кариера, която ще ви направи не само успешни професионалисти, но и щастливи хора. Те са българските Future Makers и на 21 ноември ще излязат на сцената на Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, за да разкажат за възможностите и предизвикателствата, благодарение на които са направили първите крачки по пътя на своята успешна реализация.

Днес лицата на Future Makers 2020 отговарят на въпроса „Каква е целта, която си си поставил с участието си в младежката конференция?“. Ако ви е любопитно да чуете историите им на живо, елате на https://futuremakers.nextstep.bg/ и вземете своя билет на промоционална цена до края на октомври.

Каква е целта, която сте си поставил с личното си участие във Future Makers 2020? 

Даниел Пенев, журналист: Смятам, че всички лектори на Future Makers 2020 споделяме обща цел: да споделим опита от заниманията си в своите сфери на дейност и на базата на него да вдъхновим възможно най-много млади хора да се развиват в личен и професионален план. Колкото повече знаят за възможностите и хората, които ги заобикалят, толкова по-голям шанс ще имат да намерят занимания и каузи, които им носят удовлетворение и усещане за смисъл. Ако ги намерят в България, ще е по-добре за всички ни.

Мартина Георгиева, StudyHub BulgariaИскам да вдъхновя максимално много момичета и момчета, като им покажа колко е ценно да работим заедно, като едно цяло. Вярвам, че супер много хора гледат в една и съща посока, но не осъзнават това. А най-добри резултати се постигат тогава, когато действаме заедно.

 

 

Виктор Колев, ученик: По време на работата си с изкуствен интелект забелязвам повече и повече колко общи проблеми има между него и обществото и искам да споделя това с хората. В чисто личностно отношение, като ученик, участието ми в събитието и говоренето за нещо толкова комплексно в научно отношение като изкуствения интелект, е предизвикателство, пред което с нетърпение очаквам да се изправя.

 

Ива Николова и Ева Николова, Доброволец.com: С участието си целим да разпространим идеята за доброволчеството. Сякаш в България тази тема не се засяга достатъчно, което и ясно показват статистиките. Излизаме на сцената на Future Makers, за да поговорим за „нещата, за които обикновено не ни се говори“.

 

 

Аделина Андонова, Екип Вдъхновители: Личната ми цел е да помогна поне на един млад човек от всички 300 в залата, да не позволява на външната среда около него да го смачка, опитвайки се да го убеди, че мечтите му са прекалено големи. Силно вярвам, че няма невъзможни неща, стига да имаме смелостта да поемаме рискове.Била съм на мястото на младите хора в залата. Знам колко сила се изисква да повярваш в себе си, когато никой друг не вярва в теб и идеите ти. Целта ми е да бъда запомнена. Не запомнена с това коя съм аз. А с непокорството, което понякога е нужно да проявим, за да открием себе си.Иска ми се следващия път, в който някой от хората в залата изгуби вярата в себе си, да се сети за моята презентация и да си каже: „Да, случва се нещо лошо, но напук на него аз ще повярвам в себе си и ще сбъдна мечтата си“.

Борислав Йорданов, Resume Sportswear: С презентацията ми искам да покажа на повече хора колко е хубаво да сме широкоскроени и отворени към промяната. Личната ми цел е да се предизвиквам и подобря говоренето ми пред голяма аудитория.

 

 

 

Георги Коджабашев, татуист: Да събудя силата на свободния избор в подрастващото поколение. В наши дни потокът от информация, който ни залива, има основно търговска цел. Вярвам, че да послушаш сърцето си е единственият начин да запазиш себе си и да оставиш нещо стойностно и оригинално за другите.

 

 

Стефани Събчева, Stephanie Sport: Моята цел е да накарам поне един от присъстващите да разбере, че не е нужно да е перфектен, за да постига целите си и да бъде щастлив. Никой не е съвършен и няма нужда да бъде такъв. Понякога нещата, които виждаме в себе си като недостатъци, са нещата, които ни правят уникални и могат да бъдат дори в наш плюс.

 

Иван Драгомиров, учител: Целта ми е да покажа една малко по-весела страна на „трудните“ професии. За мен е важно да се обръща внимание и на двете гледни точки. Надявам се с представянето си да вдъхновя поне един човек да погледне от другата страна на завесата и да види, че преподаването не е само бумащина, нерви, валериан и стрес. Въпреки че много от това си го има.

 

Татяна Иванова, уеничка: Целта, която съм си поставила с личното ми участие, е да убедя публиката, че няма невъзможни неща. Вселената винаги намира начин да сбъдне желанията ни. Моят житейски опит, макар и малък, се базира на мотото „Не позволявай на страха от провал да ти попречи да се състезаваш!“ - от филма „Пепеляшка“. Винаги, когато съм напът да направя нещо ГОЛЯМО и се колебая, си повтарям, че без да опитам няма как да разбера дали ще се получи. Дано да успея да предам тази решителност, вяра и страст на присъстващите.

EspressoNews e медиен партньор на Future Makers 2020.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 


Тагове