Как да изберем правилните памперси за плуване за нашето дете

546 преглеждания

Пелената за плуване трябва да бъде мека и удобна, така че да не дразни и да не пречи

Ползите от плуването в ранна детска възраст са безспорен факт. Упражненията във вода в първите години и дори месеци оказват изключително положително въздействие върху двигателното и психичното развитие на детето. В задължителна част от водните забавления за всяко мъниче, напоследък, се превърнаха пелените за плуване.

Защо е важно да използваме памперси за плуване?

Повечето родители избират да поставят такива пелени за плуване, преди всичко, за да предпазят децата си от различните бактериални инфекции, разпространявани в обществените водни басейни. Понякога не всички бактерии могат да бъдат унищожени, въпреки гаранциите за дезинфекция. Препаратите за обеззаразяване, с които се третира водата, също могат да бъдат много агресивни към деликатните детски зони. Заедно със защитата от бактерии, пелените за плуване са отлично решение за справяне с полепващия навсякъде пясък по време на плаж.

Те осигуряват надеждна защита както за вашето дете, така и за останалите хора във водата. Ако мъничето не е приучено да ходи на гърне, можете да бъдете спокойни, че съдържанието на пелената ще си остане там и няма да създаде хигиенен проблем за околните.

Нуждата от сигурност за здравето и комфорта на всички посетители провокира собствениците на обществените басейни да изискват най-малките да използват специално изработени памперси за плуване. Така че, ако решите да заведете вашия малчуган на басейн, задължително трябва да се сдобиете с такива.  

Можем ли да поставим обикновени памперси във водата?

Ако се чудите, дали по време на плуване можете да поставите обикновени пелени, отговорът е – не. Стандартните памперси не са проектирани да издържат във вода. Материалът, който ги прави толкова абсорбиращи при ежедневна употреба, ще ги превърне в подгизнала маса при потапяне във вода. Тази набъбнала маса значително ще затрудни движенията на детето. За разлика от обикновените пелени, тези за плуване поемат минимално количество вода отвън и не натежават. Обуват се и се събуват много лесно, когато са мокри, което е почти невъзможно с провиснал, обикновен памперс.

Най-съществената разлика между двата вида пелени е пропускливостта. Във водна среда стандартната ще пропусне съдържанието, което ще доведе до неприятна ситуация както за вас, така и за останалите посетители на басейна. Пелените за плуване остават добре прилепнали по тялото на детето, когато са мокри и така задържат съдържанието му.

Еднократни или многократни памперси за плуване?

Памперсите за плуване се предлагат в два варианта – за еднократна и за многократна употреба. Двата варианта имат своите предимства и недостатъци. Еднократните са по-евтин, но недостатъчно екологичен вариант. Многократните са по-устойчиво решение, но изискват по-голяма инвестиция и повече поддръжка.

След като смените детето, трябва да опаковате памперса за многократна употреба и да го изперете вкъщи. Ако планирате да продължите с плуването, е необходимо да разполагате с поне още един. Това допълнително увеличава инвестицията. Размерът ѝ става още по-голям в случай, че се наложи да преминете към следващия размер. Децата растат много бързо и до края на лятото може да имате нужда от по-големи многократни памперси за плуване.

Всеки родител избира кой вариант е подходящ за неговото дете, но със сигурност един от двата е задължителен.

Как да изберем правилните памперси за плуване?

Ползата от памперсите за плуване зависи от това, дали сте избрали правилната пелена. Ако не поставите точния памперс за вашето дете може да създадете неприятна ситуация. В следващите редове споделяме три съвета, които да вземете предвид преди покупка.

1. Изберете точния размер.

Памперсът за плуване не трябва да бъде нито много стегнат, нито много широк. Ако пелената е твърде прилепнала по тялото на детето, ще ограничи движенията му и ще намали комфорта му. Твърде широкият памперс може да протече. Затова се препоръчва, ако от скоро използвате нов размер, да изберете предходния.

2. Заложете на сигурността.

Използвайте пелени, които прилепват добре и са подсилени около бедрата и талията, за да се предпазите от протичане. Качественият памперс за плуване прилепва еднакво добре както на суха, така и на мокра кожа.

3. Не пренебрегвайте комфорта.

Пелената за плуване трябва да бъде мека и удобна, така че да не дразни и да не пречи на водните игри на вашия малчуган. Памперсът не трябва да запарва чувствителната детска кожа и не трябва да предизвиква обриви.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук