Министерството на отбраната дава възможност на 486 младежи и девойки да станат професионални войници

1189 преглеждания

Със заповед № ОХ-29/11.01.2017г. на министъра на отбраната на Република България е разкрита процедура по обявяване на 486 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски, дислоцирани в гарнизони Стара Загора, Карлово, Казанлък и Пловдив. В гарнизон Стара Загора са обявени 150 длъжности, в гарнизони Карлово и Казанлък - 300 длъжности, във военно формирование 44 220 – Пловдив - 36 длъжности.

Кандидатите, които трябва да са завършили граждански, средни или висши училища, могат да подадат заявление до съответните командири на военните формирования и необходимите документи до 6 март 2017 г. чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО), като възрастовата граница за кандидатстване е до 28 години /мъже и жени/. Допуснатите кандидати ще бъдат уведомени писмено за часа, датата и мястото на явяване за участие в конкурса на посочения от тях адрес за кореспонденция или е-mail.

Обявата, с подробна информация за процедурата за заемане на вакантните войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски, както и необходимите документи за кандидатстване е публикувана на официалната интернет страницата на Министерството на отбраната.

EspressoNews