Обявиха грипна епидемия в София, Благоевград, Кюстендил и Плевен

1434 преглеждания

Учениците са във ваканция

От 28 януари /понеделник/ Столичната РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град. Учебните занятия се прекратяват за периода 28 януари - 4 февруари включително. Децата ще се върнат в класните стаи на 6 февруари, когато започва вторият срок, защото 5 февруари е почивен между двата срока.

Грипна епидемия се обявява и в Благоевград, Кюстендил и Плевен, където училищата ще бъдат затворени от 28 януари до 1 февруари включително.

До второ нареждане в тези области се преустановява приемът в детските и женските консултации,  спират се плановите операции и свижданията в болниците, както и провеждането на профилактични имунизации.

Грипната ваканция за учениците в Пазарджишка област се удължава до 29 януари, включително, заради продължаващите високи епидемиологични показатели.

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на Община Луковит. Отменена е грипната епидемия в Перник.

EspressoNews