Остават броени дни до „Джуренец Куест“ 2021

747 преглеждания

Състезанието по планинско колоездене и бягане ще се проведе на 12 юни, в Батулия

Остават броени дни до шестото издание на състезанието по планинско колоездене - „Джуренец Куест“ 2021. То ще се проведе тази събота /12 юни/ в с. Батулия, паметникът на майор Томпсън, като стартът ще бъде даден в 10:30 часа, стил: XC (Cross Country).

За трета поредна година състезанието отделя специално внимание на скороходците, които ще премерят сили в частта „Планинско бягане“. „Джуренец Куест“ 2021 се организира от Община Своге с подкрепата на велоклуб „Велокрация“.

Дължината на трасето за колоездачите е 33,8 км, основно горски път. СТАРТ-ФИНАЛ: с. Батулия. Трасето подсича върховете Чукава и Джуренец.

КАТЕГОРИИ: Мъже 19-40 г.(включително), Младежи 16-18 г.(включително), Ветерани 41+ г., Жени 16 г.+. В надпреварата ще могат да се включат и по-малки участници - юноши над 11 години, като тяхното трасе ще бъде до 1-ви чекпойнт - Буковец. Дължината на малкото трасе ще е около 10 км, като след това ще трябва да се върнат обратно по същия път. Записването продължава до 24 часа на 11 юни на - https://drace.bg/event/186. На 12 юни от 08:30 ч. до 10:20 ч., състезателите ще получават състезателни номера. Записване на място също е възможно.

Дължината на трасето за скороходците е 16,9 км. СТАРТ-ФИНАЛ: с. Батулия. Трасето продължава към с. Буковец и се изкачва до „Чакалото“, след което преминава през мах. Бельови къщи.

КАТЕГОРИИ: Мъже (всички възрасти), Жени (всички възрасти). Записването продължава до 24 часа на 11 юни. На 12 юни от 08:30 ч. до 10:20 ч. състезателите ще получават състезателни номера. Има възможност и за записване на място.

Всички участници трябва да са с подходяща екипировка, като минимумът е каска и ръкавици за колоезденето! Велосипедите трябва да са в добро техническо състояние, а всеки участник трябва да има попълнена декларация. Препоръчително е участниците да си носят вода, храна, резервни гуми, помпи и инструменти. На всеки чекпойнт (3 на брой за колоездене и 1 за бегачи) ще има вода и лимитирано количество резервни гуми.

Таксата за участие е 20 лв. за колоездачите и 10 лв за бегачите, които се плащат на място при получаване на номер. За юношите (11 – 15 г.) до 1-ви чек пойнт участието ще е безплатно.

РАЗВЛЕКАТЕЛНА ПРОГРАМА: Игри с публиката, томболи с награди + голямата награда - велосипед за един от участниците от колоезденето, бягането или публиката! За доброто настроение ще се грижи DJ.

По традиция, състезанието ще се проведе под патронажа на кмета на община Своге, Емил Иванов.

САЙТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО: http://www.djurenec.com/

ФЕЙСБУК ИВЕНТ: https://www.facebook.com/events/181792063761479

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ: https://drace.bg/event/186

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук