Детски спортен празник в Своге

4271 преглеждания

Спортната инициатива e по случай Европейския ден на спорта

На 4 октомври, на стадиона в Своге се проведе спортен празник, организиран от директорите на трите детски градини в града, с подкрепата на Община Своге. Спортната инициатива се провежда по случай Европейския ден на спорта. Неговата цел е насърчаване на спорта и физическата активност при децата в предучилищна възраст. Денят на спорта носи и допълнително послание – да възпитаваме отговорно поведение у подрастващите към спорта, здравето, околната среда и здравословния начин на живот.

Лъчезар Гълъбов – учител по физическо възпитание и спорт в СУ „Иван Вазов“ бе подготвил за децата забавни щафетни и състезателни игри, които не можаха да ги затруднят и бяха изпълнени прецизно с напътствията и подкрепата на техните учители.

В спортните игри се включиха директорите и учителите, които бяха аплодирани от децата. За изненада на всички, на стадиона дойде и клоунът Доби, който поощряваше и окуражаваше децата. Всички получиха награди от името на Кмета на общината –Емил Иванов с пожелание празникът да стане традиция, а децата да бъдат активни и да спортуват, защото спортът е здраве.

с

с

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук