Приключи санирането по НПЕЕМЖС на първите два блока в град Своге

1595 преглеждания

Заместник областният управител на Софийска област г-н Николай Николов и Заместник-кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов подписаха Констативни актове за установяване годността за приемане на строеж за два блока, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). С това бе поставен официалния край на строително монтажните работи по блок с номера 3, 4 и 5 в кв. „Дренов“ и блок с номера 12, 13 и 14 в кв. 61.

Подписването на документа се състоя в Общинска администрация-Своге, където присъстваха още, представители на фирмите проектант и изпълнител, на строителния надзор, както и на Сдруженията на собствениците, които също положиха подписи под документите.

Заместник-кметът подчерта, че интересът към Националната програма за саниране в община Своге нараства с всеки изминал ден.

След като положиха подписите си под Констативните актове, официалните лица и експертните екипи посетиха на място блоковете, където бяха посрещнати от живущите в тях, които им благодариха и споделиха, че вече усещат положителните ефекти от санирането на сградите.

EspressoNews