Следващия петък ще бъде майското заседание на ОбС-Своге

1434 преглеждания

Проектът на дневен ред е от 19 точки

На 11 май 2018 г. /петък/ от 09.30 часа в Конферентната зала на ПГ „Велизар Пеев“ ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет – Своге. Проектът на дневен ред включва общо 19 точки.
Най-напред ще бъде гласувано предложение относно отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се лица и семейства.
След това съветниците ще се произнесат за приемане компенсирани промени на капиталови разходи по отделни източници на финансиране за строителство и основен ремонт (вкл. за изграждане и основен ремонт на местни общински пътища), за придобиване на материални и нематериални активи, придобиване на земя и за проучвателни и проектни работи през 2018 г. на Община Своге.
Следващото внесено предложение е за разместване на бюджетни кредити по параграфи, дейности и функции, без да се променя общият размер на бюджета към 31.05.2018 г.
 Ще бъдат приети и годишните финансови отчети за 2017 година на „Многопрофилна болница за активно лечение - Своге“ ЕООД и на „Спортист Скала“ ЕООД Своге.
Общинският съвет ще дискутира още закриването на училища в общината, както и удължаването на срока за възстановяване на предоставен безлихвен заем на СНЦ "Местна инициативна група Костинброд-Своге”.
Точките от осма до десета от Дневния ред касаят допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2018 г.
На следващо място местният парламент ще разгледа предложение за замяна на имоти - общинска собственост в село Луково; предложение за възмездно придобиване в собственост на недвижим имот в с. Еленов дол; предложение за провеждане на публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от имот - публична общинска собственост в с. Желен.
 Следват въпроси, касаещи плановете за регулация на територията на общината.
Като последни точки от заседанието Общинският съвет ще допълни Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане, ще приеме Наредба за обществения ред на територията на община Своге, както и общинска програма за закрила на детето.
Заседанието ще завърши с питания.
EspressoNews