Стартира проектът „Топъл обяд“ за децата от начален курс в СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман

1465 преглеждания

Стартира дългоочаквания съвместен проект на община Драгоман, Областния съвет на БЧК и „Кока-кола ХБК България” -  „Топъл обяд“ за децата от І-ви до IV-ти клас на СУ „Христо Ботев“  гр. Драгоман, обявиха от общината.

Благодарение на предоставените средства от „Кока-Кола ХБК България“ на БЧК и с усилията на община Драгоман  за учебната 2016/2017 година на 70 ученика  от  СУ „Христо Ботев“  гр. Драгоман. са осигурени по 1 лв. за  топъл обяд през цялата учебна година.

 На официалния старт на спечеления  за 3-та година  проект присъстваха  зам.-председателят на НС на БЧК и председател на областната организация на БЧК в София-област д-р Валентин Пеев, Екатерина Борисова и Василена Куртишева от националния екип към НС на БЧК на проекта „Топъл обяд“, екип на Областния съвет на БЧК, представен от неговия директор г-н Росен Василев и главния счетоводител Розалия Иванова. От страна на домакините присъстваха Кметът на община Драгоман г-н Андрей Иванов, зам.-кметът  г-жа Лидия Банкова, директорът на СУ „Христо Ботев“  г-н Стоян Стоянов,  учители и възпитатели.

 От  спонсорите присъстваха Ива Михова - Митровска – директор отдел „Регулаторни въпроси и връзки с обществеността“ и представители на „Кока-кола ХБК България”, които изпълниха отговорната мисия да раздадат подаръците на децата - сокове  и минерална вода. 

 Г-жа Михова подари за всички ученици в  СУ „Христо Ботев“   топки, обръчи и други спортни атрибути, с които децата да спортуват и запълват свободното си време с полезни и здравословни занимания. Всички членове на БМЧК се включиха с доброволен труд  в  подготовката на мероприятието, раздаваха подаръци и мъфини и искрено се забавляваха с малките, подканвайки ги да изядат всичко сервирано, вкусно и топло приготвено от ЛКС – кетъринг – София.

 

Espressonews