Фестивалът „Вълчан войвода“ и тази година събира почитатели на автентичния фолклор в Осеновлаг

1787 преглеждания

По традиция, събитието ще се проведе в „Чифликъ Ненкови“ в свогенското село

За пета поредна година Осеновлаг ще бъде домакин на фолклорен фестивал посветен на легендарния български хайдутин Вълчан войвода. По традиция, събитието ще се проведе в „Чифликъ Ненкови“ в селото. Любителите на автентичния фолклор, традициите, историята и красотата на старопланинския край ще могат да се насладят на българското песенно и танцово изкуство на 17 август /събота/ от 10:00 ч.

В програмата на фестивала ще вземат участие самодейни фолклорни състави от Осеновлаг, Томпсън, Реброво, Искрец, Ботевград, Велинград и др. Организаторите на проявата предвиждат организиране на историческа възстановка свързана с легендарния Войвода, изложба на старинни оръжия и грънчарство, както и трапеза с вкусни освновлашки ястия. Най-вкусните кулинарни гозби ще бъдат наградени. Всички гости на празника ще имат възможността да опитат всички кулинарни изкушения, а също така да закупят ръчно изработените глинени изделия. Специален гост на събитието ще бъде гайдарят Добри Рахнев.

Фестивалът „Вълчан войвода” има за цел съхраняване, популяризиране и предаване на българското народно-песенно и танцово изкуство на идните поколения, запазване и обогатяване на българската национална култура.

Организатор на фестивала е „Чифликъ Ненкови“, НЧ „Климент Охридски - 1924“ - с. Осеновлаг, със съдействието на Община Своге.

Повече информация за събитието може да получите на тел.: 0886 318 288

EspressoNews