Четиринадесетият фолклорен фестивал „Шопски наниз“ ще се проведе на 19, 20 и 21 април

5585 преглеждания

Заявки за участие се приемат до 10 април

Започва усилена подготовка за тазгодишния фолклорен фестивал „Шопски наниз“. Датите, в които Костинброд ще се потопи във фолклорни ритми са 19, 20 и 21 април. Организатори са Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов1947”, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1890”, и НЧ „Заря -1914”, със специалното съдействие на всички социални центрове на територията на общината и ПГВМСС „Свети Георги Победоносец“.

Място на провеждане: голям салон на НЧ „Иван Вазов1947“.

Цел на фестивала: Да популяризира българския фолклор. Да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи. Да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество. Да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област.

Участници: Любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Всички състави, школи и формации от община Костинброд участват във фестивала извън конкурсната програма.

Регламент: Фестивалът има състезателен характер. Изпълненията се оценяват от професионално жури в областта на фолклора.

За всеки състав или индивидуален изпълнител се подава отделна заявка. Всички заявки от една организация не могат да надвишават определеното по регламент време.

Заявка може да свалите от следния линк: https://kostinbrod.bg/archives/75052

1

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук