Видовден 2024: Празникът на Годеч ще бъде отбелязан с редица прояви

969 преглеждания

Кулминацията на тържествата е на 29 юни

И тази година празникът на Годеч – Видовден 2024, ще бъде отбелязан с редица прояви. Те ще започнат официално на 24 юни /понеделник/ и ще продължат през цялата седмица. Кулминацията на тържествата ще бъде на 29 юни вечерта, когато е големият концерт, информира Актуален глас.

Празничната седмица ще бъде открита на площад „Свобода“, в 18.30 ч. на 24 юни. С мини концерт на местни таланти ще бъде сложено началото на едноседмичните прояви. В 19.30 ч. на градския стадион жителите и гостите на града ще станат свидетели на превърналия си в традиция „Видовденски многобой“. В него участие отново ще вземат представители на различни институции и предприятия в Годеч.

На 25 юни /вторник/, в 16.00 ч., ще бъде открит Фестивал на местните храни, обичаи и занаяти, организиран от Сдружение „МИГ – Берковица и Годеч“. На площада в центъра на града ще се проведе демонстрационно готвене по автентични рецепти, представени от участници от Годеч и Берковица. В 17.00 ч. ще бъде открита изложба на местни занаятчийски изделия. Годечаните и гостите на града ще могат да разгледат и закупят продукти. В 18.00 ч. на сцената ще се проведе концерт на състави за автентичен фолклор от Годеч и Берковица. 19.30 ч. е времето за дегустация на приготвените гозби.

Вълнуваща киновечер очаква жителите и гостите на града в сряда /26 юни/. От 21.30 ч., зрителите ще имат възможност да гледат филма „Завръщане – 2“. Прожекцията ще бъде на площад „Свобода“.

В четвъртък /27 юни/ в 17.30 ч., на площада ще се проведе изложба-базар на храни и стоки, произведени в Годеч. Ще се състои и любопитна среща с местни пчелари. Ще бъде открита и изложба на снимки „Назад във времето“. В 19.00 ч. площадът ще се превърне в моден подиум. Жителите и гостите на града ще станат свидетели на първото по рода си ревю на рокли, изработени от местен дизайнер.

На 28 юни /петък/, в 18.30 ч., започва II-ият Регионален фолклорен фестивал „Видовденско веселие“. Кулминацията на празнествата ще бъде в събота /29 юни/, с концерт на една от най-обичаните и успели музикални звезди в България – Деси Слава. Концертът е на централния площад, а началният му час е 19.00 ч.

Източник и снимка: Актуален глас

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук