Започна изграждането на нов жилищен обект в Костинброд

880 преглеждания

Това е жилищна сграда „Раковски” във Втори район, в града

С първа копка, извършена от представители на фирма „Евроброд груп“,  беше сложено началото на работата по изграждането на още един нов жилищен обект в Костинброд: Жилищна сграда „Раковски” във Втори район, в града.

Сред присъстващите на церемонията бяха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, заедно със зам.-кметовете –  инж. Теодора Гогова, инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, както и Анелия Велева – зам.-председател на Общински съвет-Костинброд, представители на фирмата възложител „Евроброд груп“, в лицето на Димитър Григоров и фирмата изпълнител „Капитол Груп“.

Сградата, наречена „Раковски“, е преобладаващо жилищна, с 13 броя апартаменти. Всички изисквания за енергийна ефективност на сградата са спазени спрямо изискванията на наредба 2.

Церемонията по символичната „първа копка“ се състоя на 26 май  от 09.00 часа, в пространството пред сградата. Отец Николай отслужи водосвет за здраве и благополучие. Инвеститорът на жилищната сграда благодари за пълното съдействие и коректното отношение на Общинска администрация-Костинброд. „Поставихме ново начало с иновативна жилищна сграда, която съчетава опита, доверието и единната визия на ЕВРОБРОД ГРУП.”, заяви Григоров.

От своя страна, кметът Младенов също поздрави инвеститорите и изпълнителите: „Изключителното силното развитие в последните 10 години на община Костинброд я направи притегателно място както за развитие на бизнеса, така и за постоянно живеене. Инфраструктурните проекти - реализирани и реализиращи се в града и селата в общината ни са факторите всяка година да се увеличава броя на живущите в тях”.

1

2

3

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук