Община Костинброд и МРРБ подписаха споразумения за рехабилитация на инфраструктурата в Първи район на Костинброд и село Голяновци

3040 преглеждания

Община Костинброд и Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, подписаха споразумения с ангажимент за изграждане на обект: „Рехабилитация на част от улична мрежа в град Костинброд: ул. „Синчец“, ул. „Янтра“, ул. „Тунджа“ и обект Рехабилитация на пътна настилка на уличната мрежа в село Голяновци –  I етап: ул. „Черковна“, ул. „Лилия“, ул. „Нарцис“, ул.  „Г. С. Раковски“.

В официалната зала на МРРБ, заместник-кметът на община Костинброд – инж. Теодора Гогова и главният счетоводител на община Костинброд – Анита Кръстанова подписаха споразуменията за финансиране на изграждане на улична общинска мрежа. След подписването на споразуменията в МРРБ, улиците в квартал „Първи район“, гр. Костинброд и село Голяновци ще бъдат изцяло рехабилитирани.

Припомняме, че Община Костинброд спечели проект за ул. „Славянска“ от центъра на Първи район до кръговото кръстовище на ул. „Ломско шосе“ и от ул. „Момчил Войвода“ до ул. „Обединена“ /кръстовището на Букет/. Отсечката от голямото кръгово до кръстовището с ул. „Момчил Войвода“ е със средства от Държавен Фонд „Земеделие“ за „Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Костинброд – Етап I“. Така най-дългата улица, започваща от Първи район на град Костинброд, ще придобие нов облик. През следващата година предстои облагородяване на различни зони на територията на общината, както и изграждане или рехабилитация на улици в рамките на град Костинброд и селата от общината.

1

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук