„Палави ноти“ ще представят песен в „Детска мелодия на годината“

1904 преглеждания

Младите таланти от Божурище ще изпълнят „Жабокът Спас“

Децата от вокална група „Палави ноти“ ще представят община Божурище на втория национален фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината”. Младите таланти бяха избрани от авторите и продуцентите на Фестивала да изпълнят една от 14-те песни-финалисти в конкурса - „Жабокът Спас“. Тя е по музика и аранжимент на Иван Йосифов и текст на Христина Димова.

Екипите на всяка песен ще направят аудио и видео запис с помощта на продуцентите на фестивала. Видеоклиповете ще бъдат излъчвани от 16.11.2019 г. в телевизионен ефир и в интернет.

Галаконцертът на второто издание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината” ще се състои на 21.03.2020 г. в Зала № 1 на НДК. 14-те песни ще бъдат оценявани от седемчленно професионално жури, съставено от изтъкнати специалисти в областта на детското творчество, както и от седемчленно детско жури, в което участват деца с таланти в различни области на изкуството.

Националният фестивал се организира от сдружение с нестопанска цел „За българска музика и изкуство”. Съорганизатори на Фестивала са Съюз на българските писатели, Съюз на музикалните и танцови дейци, Национален литературен музей, Държавна агенция за българите в чужбина, Държавна агенция за закрила на детето, Българска православна църква.

EspressoNews

Снимка: Палави ноти