СУ „Летец Христо Топракчиев“ ще бъде домакин на обучително събитие по проект „Водата в нашия свят“ Water in our World –WOW

1407 преглеждания

От 20-ти до 24-ти март 2017г., СУ „Летец Христо Топракчиев“ ще бъде домакин на обучително събитие по проект „Водата в нашия свят“ Water in our World –WOW, по програма „Еразъм +“.

Във връзка с организацията и успешното протичане на събитието СУ „Летец Христо Топракчиев“ приканва желаещи да участват като приемни семейства / host families/. Приемните семейства трябва да предоставят условия за нощуване на един или двама ученици за периода на обучителното събитие, в което ще участват около 20 младежи от училищата от страните-партньори по проект „Водата в нашия свят“ - Полша, Турция, Литва, Италия и Португалия.

Предстоящото домакинство на обучителното събитие ще даде възможност на учениците и техните семейства да се срещнат и запознаят с представители от други европейски държави, да създадат нови приятелства, да се докоснат до различни традиции и култури, както и да упражнят английския език, който изучават, забавлявайки се зедно за една седмица.

До 28 - ми февруари всички желаещите да участват като host families могат да заявят желанието си на класните ръководители на децата си.

Целта на проекта е, посредством реализацията му участниците в него да развиват своите социални умения и способността им за възприемане на различните като култура, етнос, вероизповедание, но и популяризирането на толерантността към различните. Предвидено е в рамките на проекта да бъдат създадени речници, карти, пътеводители, проучвания, да се решават конкретни казуси, да се изгражда писмена култура и умения за критично мислене на учениците, изразяване на гражданска позиция и отстояването ѝ. Наред с това, участниците ще опознаят различни държави с техните обичаи, географски и природни особености. Учениците ще създават нови продукти, ще  вземат  решения, ще изразяват мнение, ще правят прототипи и ще експериментират. Популяризирането на дейностите по проекта ще даде възможност учениците да развият компетенциите си за работа в уеб-сайтове, създаване на авторски текстове за споделяне на впечатления, мултимедийни презентации , както и да интегрират знанията си от различни области в един продукт.

EspressoNews