С концерт-спектакъл „Красотата на думите“, ТШ „Емиданс“ и МШ „Омая“ завършиха творческата 2022 г.

842 преглеждания

Феерия от красиви изпълнения завладя сцената на НЧ „Г. С. Раковски 1928”, с. Драговищица

С концерт-спектакъл „Красотата на думите“, танцова школа „Емиданс“ и музикална школа „Омая“ завършиха творческата 2022 г. Събитието се състоя на в НЧ „Г. С. Раковски 1928”, с. Драговищица.

Възпитаниците на школите зарадваха всички присъстващи с танцови и певчески изпълнения, а всяко тяхно изпълнение беше наградено с бурните аплодисменти на публиката.

В началото на концерта Диана Михайлова – секретар на НЧ „Г. С. Раковски 1928“ приветства публиката и благодари от името на читалищното настоятелство за голямата подкрепа от страна на ръководството на Община Костинброд, благодарение на която школите имат възможност да се изявяват на фестивали в цяла България. 

Талантливите деца от танцова школа „Емиданс“ с хореограф Емилия Димитрова, показаха умения в народните и модерни танци, а възпитаниците на музикална школа „Омая“, с ръководител Петя Живкова представиха на публиката автентични песни характерни за региона.

В края на концерта кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговият заместник – Александър Ненов и кметът на село Драговищица – Албена Виденова поздравиха ръководителите на школите, както и всички участници за прекрасния заключителен спектакъл.

Сред официалните гости бяха и д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет – Костинброд, Розалина Виденова – председател на НЧ „Г. С. Раковски1928”, с. Драговищица, Румяна Аврамова – директор на детска градина „Детелина“, с. Драговищица и Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата, гр. Костинброд.

В края  на спектакъла, всички участници получиха грамоти и медали за успешно завършената творческа година.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук