"Забавна компютърна академия" представя първата си игра

2124 преглеждания

На 20 и 21 април в сградата на НЧ “Христо Ботев 1934” град Божурище се проведе представяне на компютърна игра по български език и литература за седмокласниците от СУ „Летец Христо Топракчиев”. Играта е създадена от учениците от клуба по по извънкласни занимания - "Забавна компютърна академия"с ръководител Ася Венелинова по проекта с МОН "Твоят час"- оперативна програма "Наука и образование за интелектуален растеж". Те създадоха интерактивна програма, благодарение на знанията си по информатика, информационни технологии и упорития си труд. Играта е със състезателен характер и се отличава от традиционното решаване на тестове.  Програмата има за цел да предостави на учениците забавна и полезна подготовка за предстоящото национално външно оценяване по български  език и  литература.

На представянето на компютърната игра присъстваха класните ръководители на състезаващите се седмокласници, както и директорът и заместник-директорът на СУ" Летец Христо Топракчиев" - Мая Карамфилова и Теодора Танева.  Учениците бяха разделени на два отбора - отбор Рамзес и отбор Дарий. Редувайки се, те излизаха на интерактивната дъска и проверяваха знанията си по български език и литература, а при верен отговор отваряха парче от пъзела, с чиято помощ  се доближаваха до победата. При грешен отговор те получаваха сведения за верния. Борбата за победата беше оспорвана, а децата се забавляваха. Компютърната игра по български език и литература може да бъде намерена на сайта на училище СУ”Летец Христо Топракчиев”от всички, които искат да проверят знанията си.

Йоанна-Виктория Лозанова, ученичка в 10 клас, в СУ "Летец Христо Топракчиев" град Божурище, участник в "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България".