Община Костинброд с отличие в конкурса „Най-добра администрация 2017“

1207 преглеждания

Община Костинброд бе отличена в конкурса „Най-добра администрация 2017“, който се провежда ежегодно и се организира от Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – гр. Свищов.

Наградата получи кметът на Костинброд Трайко Младенов. Призът бе присъден за процесно ориентирана община по прилагане на Система за финансово управление и контрол (СФУК), като победител в тази категория стана община Смолян, а плакети и грамоти получиха и общините Добрич, Луковит и Столична.

Националният конкурс на Стопанската академия се провежда за трета поредна година, а наградите се присъждат на база проучване и оценяване според различни критерии. В предходните издания фокус на изследване бяха областните администрации в страната, а тази година форумът обръща поглед към общините като нов обект на изследване.

Това признание за Костинброд идва в следствие на дисциплината на общинската администрация при управлението на финансови средства и контрола върху тяхното разходване и цялостното управление на административните процеси.

EspressoNews