Грандиозен спектакъл и множество изненади за празника на община Своге

1422 преглеждания

В грандиозен спектакъл се превърна празникът на град Своге, който местните почетоха в събота. Музика, светлинни ефекти, танци, огън и впечатляваща заря изпълниха сцената в центъра на града. Стотици се събраха, за да станат свидетели на невероятната програма, подготвена от общинското ръководство и кмета на общината г-н Емил Иванов.

Началото поставиха изключителните водещи Лазар Вълчев и Александър Иванов, които представиха официалните гости. Сред тях бяха г-н Константин Тимофеев- кмет на администрацията на муниципалното образование Кириши, Ленинградска област и цялата руска делегация, г-н Роман Марош - кмет на Община Ступава, Репубика Словакия и неговите колеги, както и г-н Горан Василев от Република Сърбия. Всички те поздравиха гражданите и гостите на Своге като им пожелаха здраве, успешни проекти и все така да продължава доброто сътрудничество помежду им.

По повод празника на града в Община Своге пристигнаха множество поздравителни адреси, сред които и от Президента на Република България г-н Румен Радев и Министър-председателя г-н Бойко Борисов.

Първи на сцената излязоха невероятните танцьори от фолклорен ансамбъл „Българани”, които потопиха всички в магията на българския народен танц. След тя,х в продължение на три часа, зрителите имаха възможността да се насладят на изпълненията на очарователната поп-певица Мариета Петракиева и балет „Déjà vu”, чаровните момичета от квартет „ Grand Quatro”, които презентираха пред свогенци модерна българска и световна музика, изпълнена по атрактивен и уникален начин.

Най-бурни овации у публиката предизвика появата на момичетата и момчетата от свогенската рок банда „Unserious Band” и невероятните танцьори от формация „Огън”, отново от Своге, които запалиха истински огън на сцената и оставиха зрители и гости безмълвни.

Достоен финал на грандиозния спектакъл постави уникалната заря, която в продължение на пет минути озаряваше небето над градския площад под звуците на българския химн.

Неделната сутрин предостави възможност за забавления и атракционни спортове. Абсолютно безплатно за всички общинското ръководство организира полет с балон над града. Отправната точка бе градския стадион в Своге. Въпреки краткото време, в което желаещите можеха да се възползват да полетят, поради метеорологичните условия, инициативата се радваше на небивал интерес. В 16:00ч. национален съюз „Единение” представи за всички уникална по рода си изложба на старинни оръжия. В 18:00ч. започна народното веселие с танцьорите от танцова формация „Веселите шопи”, които извиха на площада кръшно българско хоро, в което се включиха малки и големи.

Източник: Община Своге

Тагове