ЦСРИ „Надежда“ (Костинброд) отпразнува своя седми рожден ден

597 преглеждания

Към момента центърът обслужва 63 потребителя от цялата община

На 20 февруари, Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“, гр. Костинброд, отпразнува своя седми рожден ден. Центърът развива дейност на четвъртия етаж в Поликлиниката в града. Директорът на центъра – Жана Кръстанова, заедно със своя екип от професионалисти бяха организирали емоционално празнично тържество за потребителите си на социалната услуга. В рамките на събитието се проведе и конкурс за кулинария, имаше много подаръци, пожелания, празнично настроение, песни и невероятна торта. Участие в тържеството взеха и деца от ДПГ „Шопчета“, с ръководител Екатерина Михайлова.

1

2

Точно преди седем години, община Костинброд подписа своя първи договор за услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“. Към момента центърът обслужва 63 потребителя от цялата община, а с услугата „Асистенска подкрепа“ – 51 потребителя.

Директорът Жана Кръстанова – директор на ЦСРИ, благодари на всеки служител на услугата. Тя заяви, че всички работят със сърце и душа и развиват успешно социалната услуга.

3

Председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев поздрави директора за успешното ръководене и служителите за това, че развиват дейността.

„Един от основните критерии за една развита община е социалната услуга. Мога с гордост да кажа, че община Костинброд е пример за успешно развиваща се община, освен с инфраструктурните проекти, но и заради социалните си услуги. Тук е момента да заявя пред всички присъстващи, че през изминалата 2023 година община Костинброд възвърна част от собствеността на поликлиниката, която бе продадена преди повече от двадесет години. Вторият етаж вече е общински и там жителите на общината ще могат да ползват рентгенов апарат и други медицински услуги. В момента тече ремонт и съвсем скоро ще започне да функционира като медицински център. В момента се провеждат преговори и за третия етаж от поликлиниката. Убеден съм, че Поликлиниката ще се превърне в работеща и функционираща сграда. Вярвам в доброто ръководство на общинска администрация, с кмет г-н Трайко Младенов и заместник-кметовете. А общински съвет – Костинброд ще съдейства за бъдещото развитие на медицинските и социални услуги в общината. И след реализирането на общинските сгради с проекти за енергийна ефективност като полицията, пожарната, общежитието към професионалната гимназия и сградата на  общинска администрация- Костинброд – всички ние като ръководство на община Костинброд ще се борим за спечелването на проект и за поликлиниката!“.

4

На седмия рожден ден присъстваха още: Василена Ивкова –  общински съветник и председател на комисията по Здравеопазване, Анелия Велева – общински съветник,  Галина Стоичкова – директор на Дирекция „Социално подпомагане“, Светослава Иванова – директор на ДЦРДУ, Валери Миронов – директор на ЦОП „Промяна“ и служители на община Костинброд.

5

6

7

8

Още кадри от събитието, можете да намерите ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук