Община Сливница открива процедура за предоставяне на концесия на Язовир "Извор"

2067 преглеждания

Община Сливница открива процедура за концесия за услуга управление, поддържане и експлотация на язовир „Извор”, находящ се в землището на село Извор, община Сливница. Язовирът е с площ площ 26,452 дка - включващ водна площ, дига и сервитутна ивица, а концесията е за срок от 20 години.

Кандидатите могат да се запознаят с условията, сроковете за участие и необходимите документи на официалния сайт на община Сливница.

Концесията е публикувана под номер 1 от 26.06.2017 г. в Държавен вестник на следния линк: http://dv.parliament.bg/DVWeb/koncesiiList.faces, както и в Национален концесионен регистър под номер A - 000884 на следния линк: http://www.nkr.government.bg/app?service=external/AnnouncementInfo&sp=938.

Язовир Извор се намира близо до село Извор, западно от град Сливница. Предлага добри условия за спортен и любителски риболов и въпреки малката си площ от близо 24 дка, водоемът предлага добро място за почивка сред природата. Има разнообразие от рибно богатство като каракуда, шаран, щипок, костур, уклей, слънчева риба, уклейка и др.

EspressoNews