Червенокръстците от община Сливница отбелязаха Световния ден на първата помощ

Добавена на:
11.09.2017/15:55
Коментари: 0

Доброволци и симпатизанти на Червения кръст от община Сливница почетоха Световният ден на първата помощ, който се отбелязва всяка година на 9 септември. Тазгодишната кампания премина под мотото „Домашни наранявания”. На тази тема беше и срещата с д-р Лозанова, която се проведе в салона на Община Сливница. Експертът запозна присъстващите с видовете домашни наранявания и начините за оказване на първа помощ, която може да осигури ефективна и бърза интервенция, за да помогне при травми и да подобри шансовете за оцеляване на човек в нужда.

Гости на срещата бяха и членовете на „Диабетно дружество”-Сливница, а неговият председател Райна Димитрова, запозна присъстващите с оказването на първа помощ при диабетно болните.

Представители на Младежкия червен кръст, с помощта на служители от КАТ-Сливница, раздаваха листовки на шофьорите за оказване на първа помощ при пътнотранспортни произшествия, което беше техният начин да отбележат празника.

Българският червен кръст е доброволна организация, която намира все повече последователи в община Сливница, отчетоха от местната структура на БЧК в деня на празника.

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на червения кръст и Червения полумесец. Той има за цел да акцентира върху приноса на доброволците на двете организации, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората.

EspressoNews

Коментари

Няма добавени коментари.

Добави коментар: