"Приключенски многобой" ще събере почитателите на екстремните предизвикателства в Ботевград

Добавена на:
11.10.2017/17:20
Коментари: 0

На 22 октомври 2017 г. (неделя), "Приключенски многобой - Ботевград 2017" ще събере почитателите на екстремните предизвикателства и високия адреналин, в средновековната крепост „Боженишки Урвич” край с. Боженица.

Всички ентусиасти, които желаят да се включат в състезателната част на "Приключенски многобой -Ботевград 2017" ще могат да се запишат през формата за регистрация, която до дни ще е активна на Фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/Приключенски-Многобой-191236981420613.

Изпитанията от многобоя ще преминават с помощта на професионални инструктори и при взети всички мерки за безопасност и са подходящи за възрастни и за деца над 12 години.

Както EspressoNews писа, организатор на събитието е община Ботевград, а целта на инициативата е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на общината, и по-специално децата, към активен спорт и забавления на открито, да се покаже красотата и културната история на района, възможностите за отдих и туризъм.

“Надявам се, като за първо събитие от подобен характер на територията на Общината, участниците да останат доволни и да успеем да повдигнем настроението и духа им, въпреки застудяващото време”, каза кметът на oбщина Ботевград Иван Гавалюгов и изрази желанието си мероприятието да се превърне в ежегодно за района.

Сред екстремните предизвикателства, очакващи желаещите да се включат в състезателната част, ще са катерене и спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич”, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък. По-лежерно настроените посетители, ще могат да се забавляват с музикални изненади и допълнителни игри и развлечения на поляната под крепостта, да се изкачат по алеята до хълма, за да се насладят на удивителните панорамни гледки и да посетят скалния параклис, разположен на най-високото място в пределите на крепостта.

Водещ на събитието ще е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео. А освен ден, изпълнен с адреналин и приятни емоции, 5-ма късметлии от посетителите ще получат и екстремен подарък – ваучер за моторен полет с паратрайк!

Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни.

За повече информация:

Фейсбук страница на събитието:  https://www.facebook.com/Приключенски-Многобой-191236981420613

Официален сайт на oбщина Ботевград:  www.Botevgrad.bg

Официална Фейсбук страница на oбщина Ботевград: https://www.facebook.com/obshtinabotevgrad/

 

EspressoNews е медиен партньор на "Приключенски многобой - Ботвград 2017".

EspressoNews

 

Коментари

Няма добавени коментари.

Добави коментар: