БМЧК-Костинброд отбелязаха Международния ден на доброволеца

291 преглеждания

Представиха презентация по темата пред ученици от СУ „Д-р Петър Берон“

С тематични презентации и видеоклипове пред ученици от 9 и 10 клас на СУ „Д-р Петър Берон“, БМЧК-Костинброд, отбелязаха Международния ден на доброволеца.

Присъстващите получиха общи знания по темата за доброволчеството като бяха заинтригувани и ентусиазирани от презентирането на информацията. След представянето на общи знания, доброволците раздадоха анкети на учениците, за да видят какво означава за тях това да бъдеш доброволец и какво желание имат за включването в инициативи и доброволчеството. Обратната връзка от участниците в анкетите, беше изключително положителна. 

Международния ден на доброволеца се отбелязва всяка година на 5 декември. За първи път денят се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Източник и снимки: Български Червен кръст и БМЧК-Костинброд, Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук