В град Костинброд улиците „Обора“ и „Септември“ ще бъдат асфалтирани

381 преглеждания

Това е поредният спечелен инфраструктурен проект с инвеститор „Клас А“

В град Костинброд улиците „Обора“ и „Септември“ ще бъдат асфалтирани. Това е поредният спечелен инфраструктурен проект с инвеститор „Клас А“ в община Костинброд.

Правителството одобри близо 800 хил. лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Костинброд. Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. на Община Костинброд ще се предоставят средства в размер до 796 000 лв. с ДДС за реконструкция на елементи на общинска пътна инфраструктура: ,,Основен ремонт на ул. „Обора“, гр. Костинброд в участъка от ОТ 224Р до ОТ 224Л“ и „Основен ремонт на ул. „Септември“, гр. Костинброд в участъка от ОТ 224Д, при кръстовището с ул. „Обора“ ДО от 2240“.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Разширяване на промишлено предприятие за производство на шоколадови изделия“ в гр. Костинброд на „Интерион“ АД. Инвестицията по проекта е в размер на 10.5 млн. лв.

Предвидените улици за основен ремонт са в изключително лошо експлоатационно състояние. Те представляват единствен подход до предприятията в изграждащата се и разширяваща промишлена зона-3 в град Костинброд. С ремонтирането на улиците ще се подобри транспортният достъп до зоната. Това е предпоставка за привличането на нови инвеститори и създаване на допълнителна заетост. Ще се подобри и екологичната обстановка в района.

Реконструираната техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели: „ТЕДИ КОМЕРС“ ЕТ, „ПЛАСТМАСА“ ЕООД, „ПОПП“ ЕООД, „КОБИ“ ООД, „РОС КОМПЛЕКТ“ ООД, „БМ ГРУП ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, и др. и всички съществуващи и бъдещи инвеститори и потенциални физически/юридически лица.

1

2

3

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук