Великденски концерти в Костинброд и Петърч

1333 преглеждания

НЧ "Иван Вазов - 1947", Костинброд и ДГ "Виолина", Петърч, бяха организатори и домакини на събитията

Броени дни преди Великден, НЧ „Иван Вазов- 1947”, град Костинброд, съвместно с НЧ “Св.Св.Кирил и Методий – 1980“ и НЧ “Заря – 1914“ изнесоха специален концерт посветен на предстоящия празник. Пред изпълнената със зрители зала на читалището свои изпълнения представиха:

Детска балетна школа „Фейри денс” с ръководител Стефан Илиев; Танцов състав „Зорница” с ръководител Димитър Благоев; Вокална група „Танго” с ръководител Светла Тодорова при НЧ „Иван Вазов – 1947”; Детски танцов състав „Ритъмчета” с ръководител Евелина Димитрова; Танцов състав „Ритми” и Танцова формация „Ритми” с ръководител Веселин Маргаритов при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1890” ; Емил Пепелярски с ръководител Екатерина Михайлова и Клуб за народни танци „Зора” с ръководител Калина Зашева при НЧ „Заря – 1914”.

От името на общината, специално приветствие към изпълнителите и гостите на събитието отправи заместник-кметът г-н Александър Ненов. Той поздрави всички по повод големия християнски празник и пожела здраве и благоденствие на жителите на общината.

В село Петърч предстоящият Великден също бе отбелязан с празничен концерт, който бе изнесен от малките възпитаници на ДГ "Виолина" в селото. Под ръководството на своите възпитатели, децата изпълниха различни песни и сцени, като представиха и традицията на лазаруването. 

Гости на събитието бяха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов и г-жа Теодора Гогова - зам.-кметове на общината и д-р Атанас Тенев - председател на общинския съвет. 

 В приветствието си към участниците и организаторите на събитието, г-н Младенов насърчи децата да продължат да усвояват и пресъздават българските традиции и обичаи. Той благодари на директорката и персонала на детското заведение и зарадва всички с новината, че предстои изграждане на нова детска площадка в двора на детската градина.

EspressoNews