Впечатляващи танцови спектакли, фолклорни ритми и много настроение по време на „Шопски наниз“ 2023

599 преглеждания

Три дни Костинброд бе завладян от магията на фолклора

На 9-ти юни, в големия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, бе поставено началото на конкурсната програма на превърналия се в традиция за община Костинброд фестивал „Шопски наниз“.

На откриването на фестивала бяха Трайко Младенов –  кмет на община Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и директор на фестивала, инж. Теодора Гогова и инж. Габриела Трайкова – зам.-кметове на община Костинброд,  общински съветници: Иван Иванов, Мариян Младенов и  Димитър Григоров,  директори на социални центрове, на училища и детски градини.

След анонс от водещия Рангел Вангелов думата беше дадена на заместник-кмета на община Костинброд и директор на фестивала – Александър Ненов, който покани на сцената кмета на община Костинброд –  Трайко Младенов. След химна на Република България беше даден старт на фестивала.

„Шопски наниз“ 2023 започна с дръм шоу от танцьорите от Masters of the dance, а в първия фестивален ден на сцената на читалището и на откритата сцена на площад „Иван Вазов“ се изявиха самодейци от община Костинброд. Бяха представени традиционни песни, танци и характерни за шоплука сцени.

През втория фестивален ден се изявиха състави от цяла България. За финал всички гости на „Шопски наниз“ се насладиха на концерт на фолклорната певица Галина Димитрова.

Международен Фолклорен фестивал „Шопски наниз“ е посещаван и от много чужди делегации. През 2019 година на гости бяха италианци, след като официално Общината бе побратимена с сицилианския град Салеми. А тази година на посещение на фестивала е унгарска делегация от община Мор. Кметът на Община Костинброд в присъствието на общински съветници подписа Пакт за сътрудничество между община Костинброд и община Мор в неделя, 11 юни, по време на 13 МФФ „Шопски наниз“.

Повече снимки от събитието ТУКТУК и ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук