За втора поредна година учениците в Костинброд се включиха в шествие за 24 май

1526 преглеждания

Как премина празничния ден

За втора поредна година в Костинброд се проведе празнично шествие по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В шествието участваха деца и учители от всички училища в града, които се събраха пред Общинска администрация, идвайки на четири лъча от всички краища на града. На ул. „Охрид“ 1 те потеглиха заедно към централния площад “Иван Вазов”. 

В ученическото шествие се включиха възпитаници  и техните ръководители  от Първо ОУ “Васил Левски”, Второ ОУ “Васил Левски”, СУ “Д-р Петър Берон”, ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”, ДГ ”Пролет”, ДГ ”Радост”,  както и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, председателят на ОбС-Костинброд – д-р Атанас Тенев, служители на Общинска администрация, директори и служители на центровете – ДЦРДУ, ЦОП и жители на община Костинброд.

От сцената на централния площад Трайко Младенов поздрави всички присъстващи за празника и за пореден път изтъкна, че образованието и подобряването на образователната инфраструктура е приоритет за местната власт. Той изброи и някои от проектите, реализирани от Общинската администрация в сектора - миналогодишния проект за енергийна ефективност на сградата на Първо ОУ ”Васил Левски”, основният ремонт на сградата на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”, текущия ремонт на сградата на Второ ОУ ”Васил Левски” и предстоящия проект за дворното пространство на СУ ”Д-р Петър Берон”.

„Пожелавам на учителите със сърце и душа, както до сега са го правили, да учат децата ни на българщина. Пожелавам на всички културни дейци и представители на читалищата да продължават да съхраняват българския бит и култура, както го доказват всеки ден. На учениците на територията на община Костинброд пожелавам да се учат и да се гордеят техните родители, учители и директори с техните постижения.”, заяви още кметът.

Младенов награди петима ученици с грамота за личните им постижения в различни спортни и извънкласни мероприятия и дейности на национално, международно и европейско ниво.

Честването продължи с много песни, стихотворения и танци от учениците на Първо ОУ “Васил Левски”, Второ ОУ “Васил Левски”, СУ “Д-р Петър Берон” .

Водещата на събитието беше ученичка от СУ “Д-р Петър Берон” Рената Коева.

На празника присъстваха още заместник-кметовете на

Костинброд Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет Костинброд, Анна Радовска –зам.-председател на Общински съвет – Костинброд, Николай Борисов – учител по история в Първо ОУ “Васил Левски”,  общински съветник, а от вчерашна дата и заместник областен управител на София област, Зоя Йорданова- общински съветник и директор на ДГ ”Радост” и директори на училища – Даниела Борисова – Първо ОУ “Васил Левски”, г-жа Красимира Манова – Второ ОУ “Васил Левски”, Ели Виденова – СУ “Д-р Петър Берон”, Светослав Иванов – ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”, Юлияна Лозанова- директор на НУ ”Отец Паисий”, с. Драговищица и Весела Мановаж- директор на ДГ ”Виолина”, учители, родители, деца и жители на Костинброд.

Празничното настроение в града беше допълнено и от абитуриентския бал на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”, който също се проведе на 24 май.

EspressoNews