За поредна година община Костинброд се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

237 преглеждания

Изчистен бе над 3 км от второкласния път, обход на Ломско шосе

За поредна година община Костинброд се включи  в кампанията „Да изчистим България заедно“. Участие в кампанията взеха кметът на община Костинтброд, Трайко Младенов, служители на община Костинброд: Бистра Боянова и Валентин Василев, кметският наместник на село Дръмша, Дреново и Понор, Добри Тодоров и едно семейство.

С помощ от БКС за едрогабаритния отпадък, беше изчистен над 3 км второкласния път, обход на Ломско шосе.

Чували и ръкавици бяха осигурени от община Костинброд за всички дошли да се включат в кампанията. На дадената локация в БТВ се почистиха нерегламентирани сметища. От години там се хвърля строителен и битов отпадък. Акцията приключи със събрани и извозени тонове отпадъци.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста и красива в дългосрочен план.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да почистим и облагородим страната си.

„Община Костинброд изказва своята благодарност към семейството, включило се в инициативата. Най-вече благодарим на Виктория, която като родител даде своя най-добър пример на малката Веси! Сигурни сме, че тя ще порасне като един прекрасен и добър човек, опазващ природата и родното си място!“.

Източник и снимки: Община Косинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук