Зам. кмет на община Божурище с номинация за "Политик с най-голямо внимание към природата".

2058 преглеждания

Георги Илиев, зам. кмет на община Божурище бе удостоен с грамота на церемонията по връчването на Седмите годишни награди за опазване на биоразнообразието, организирани ежегодно от Българска фондация "Биоразнообразие". Г-н Илиев беше номиниран в кагегорията "Политик с най-голямо внимание към природата".

Приносът му за опазване на природата през изминалата година е свързан с координацията по подготовката на предложение за нова защитена територия, опазваща последното известно находище на теснолистен божур (Paeonia tenuifolia) в Софийското поле, както и осигуряването на подкрепа от страна на Регионално сдружение „Център” за Меморандума за устойчиво развитие на българския туризъм, опазване на природата и културното наследство.

Задълбочената му работа и професионализма при изготвянето на промени в местни нормативни актове по инициатива на Сдружение „Регионален природозащитен център На Ти с Природата” доведе до цялостна промяна на местната политика относно защитата на животните в общината.

По традиция Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) присъжда Годишни награди за биоразнообразието.  Идеята е да бъдат отличани най-ярките постижения в България, както и да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата, за да може българското общество да научи за успехите и усилията на тези, които се опитват да запазят природата – граждани, неправителствени организации, бизнеси, медии, политици и институции.

 

Тагове