Кметът на Костинброд се срещна с областния управител и главния секретар на МВР

933 преглеждания

По повод прехвърлянето на услугите по регистрацията на МПС-та

Областният управител на Софийска област Юлиян Леков проведе работна среща с кмета на Община Костинброд Трайко Младенов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. В срещата участваха още зам.-директорът на ОДМВР-София комисар Георги Калайджиев, зам.-областният управител Иван Димитров и главният секретар на Областната управа Мая Цанова.

Областният управител представи плановете на областната администрация и на костинбродските общински власти, съгласувани с ОДМВР-София, относно осигуряването на условия за работа на служителите от дирекцията, ангажирани с регистрацията на МПС.

Това ще позволи предоставянето на тези услуги за всички жители на Софийска област вече да се осъществява не в столицата, а на подходящо за целта място в Костинброд. Така ще бъде решен един дългогодишен проблем, от който се оплакват гражданите на областта, като новата локация ще бъде много по-удобна, както за тях, така и за по-спокойната работа на служителите на МВР“, заяви Юлиан Леков и допълни, че през последните месеци активно са работили за решаване на този въпрос с кмета Трайко Младенов и ръководителите на ОДМВР-София.

Главен комисар Живко Коцев сподели, че като доскорошен директор на ОДМВР-София добре познава проблема и според възможностите си ще окаже подкрепа на областните и общинските власти, за да бъде разрешен в полза на хората от Софийска област.

По време на работната среща кметът на община Костинброд представи пред участниците и напредъка по проекта за изграждане на нов наказателен паркинг на ОДМВР-София, който също ще бъде разположен на територията на Община Костинброд.

1

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук