Кметът на община Костинброд и председателят на ОбС-Костинброд присъстваха на честването на Националния празник на Република Сърбия

552 преглеждания

В Посолството в София

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов и председателят на Общински съвет-Костинброд –  д-р Атанас Тенев присъстваха на честването на Националния празник на Република Сърбия, в Посолството в град София.

На 15 февруари Сърбия празнува своя национален празник, който носи името Ден на държавността. На тази дата през 1835 г. е приета първата конституция на Сърбия. Денят е обявен за Ден на държавността на 10 юли 2001 г.

Делегацията от община Костинброд посети Посолството на Република Сърбия в гр. София по покана на Посланика на Република Сърбия в Република България, доц. д-р Желко Йович. Негово превъзходителство е добър приятел на община Костинброд и неведнъж е посещавал общината.

Последната визита бе заедно с Президента на Република Сърбия, Александър Вучич, когато на 1 февруари беше дадено началото на строителните дейности по изграждането на междусистемна газова връзка „България-Сърбия“ в село Голяновци, община Костинброд.

Община Костинброд има подписан Меморандум за разбирателство за Трансгранично сътрудничество между сръбските и българските общини в граничния район на Нишава. И много реализирани проекти по трансгранично сътрудничество, с подкрепата на Н. Пр. Желко Йович.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук