Много реализирани проекти в община Костинброд през 2023 година (снимки)

1696 преглеждания

Годината бе изпълнена с успешни ремонти и подобрения.

2023 година бе изпълнена с реализирането на много проекти в община Костинброд, споделят от Общината:
 
- Ремонт НЧ „Заря-1914“, кв. Маслово - читалището в кв. Маслово, гр. Костинброд е с обновена фасада, нова входна врата и подменена дограма.
 
- Дейностите по ремонта включваха: премахване на компрометираната мазилка, грундиране и боядисване с латекс за външни условия по фасадата, подмяна на входна врата, 3 броя прозорци и измазване, както и шпакловане от вътрешната страна на цялата сменена дограма в сградата.
 
- Ремонт на НЧ „Труд и просвета – 1941“, с. Градец – През месец юли 2023 година завърши ремонтирането на покрива на сградата, в която се помещават НЧ „Труд и просвета-1941“ и кметство село Градец. Община Костинброд ще продължи да инвестира в образователните и културни институции, защото вярва, че те са сърцето на общество и ключът към бъдещето на следващите поколения.
 
- Здравен дом в с. Петърч - На Атанасовден се освети изцяло реновираната сграда на Здравния дом в село Петърч. Това е третата реновирана сграда на Здравен дом в община Костинброд.
 
- Второ ОУ „Васил Левски“. На 22 март 2023 година напълно реновираната сграда на Второ ОУ „Васил Левски” в кв. Шияковци, се откри официално! Общината следва политиката, свързана с инвестициите в образователната инфраструктура с идеята, че в дългосрочен план добрата материална база ще подобри качеството на образование.
 
- Площадът в с. Градец - Община Костинброд отбеляза 6 май – Гергьовден, с откриване на обновения площад в центъра на село Градец. Площадът пред кметството и НЧ “Труд и просвета-1941” е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, беседка и нови сменени стълби, водещи към площада.
 
- НЧ „Разум-1922“ – с. Опицвет. Народното читалище в село Опицвет вече е със сменена дограма в салона, коридорите и апаратното помещение. Дограмата за читалището е дарение, а материалите за довършителните дейностите около подмяната й са предоставени от община Костинброд.
 
- Успешно са пробити два проучвателни сондажа за подземни водни ресурси в село Чибаовци.
 
- Нови автобуси – нови спирки!
Стартира нова и подобрена транспортна услуга в полза на гражданите. Услугата е възложена на Общинско дружество „Общински превози Костинброд“ ЕООД.
 
- В с. Чибаовци и в с. Дръмша са подновени всички автобусни спирки, а жителите вече се радват на редовен транспорт.
 
- Община Костинброд закупи 2 КОМУНАЛНИ МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МАШИНИ за почистване на улиците и поддържане на зелените площи на територията на града и селата. Компактните машини МС 130 от Kärcher Professional са подходящи за целогодишна употреба. Високотехнологичните, мултифункционални и многофункционални машини ще бъдат използвани и за отстраняване на особено тежки замърсявания чрез системата за мокро почистване, която и ще премахва и фините прахови частици. Община Костинброд ще продължи да закупува комунална техника до пълното превръщане в екологично чиста община.
 
- Училищни автобуси - община Костинброд вече разполага с два чисто нови училищни автобуси, с които да осигури ежедневния превоз на учениците през предстоящата учебна година. Желанието на община Костинброд е специализираният транспорт за децата и учениците да бъде осигурен от общинското дружество „Общински превози-Костинброд“, което от началото на м. август тази година осъществява и обществения транспорт на пътници.
 
- Реновирани църкви – Отделени са средства за цялостен ремонт на покрива на църквата в село Чибаовци. Изграждане на чешма в двора на църквата „Успение Богородично“ - с . Дреново. Ремонт на храм „Света Троица“ в село Бучин проход – тази година община Костинброд отпусна средства за цялостен ремонт на покрива, олтара и камбанарията. Тече строителството на православен храм „Св. мъченица Ирина“- с. Дръмша. Храм „Св. Св. Кирил и Методий“ е с чисто нов покрив, благодарение на средства, осигурени от община Костинброд.
 
- В село Петърч през последните месеци се изградиха над 300 метра тротоари, 139 метра подпорна стена и озеленяване по ул. „Еделвайс“.
 
- Тротоар се изгради и по улица „Бузлуджа“ пред ОУ „Отец Паисий“, хоризонтална и вертикална маркировка знаци, и пешеходни пътеки за удобство и безопасност за учениците.
 

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук