Незабравим великденски концерт поднесоха на костинбродчани съставите от градските читалища

3762 преглеждания

Празничното събитие се състоя на 12 април, в НЧ „Иван Вазов 1947“

Незабравим фолклорен концерт по случай Великденските празници поднесоха на костинбродчани съставите от градските читалища „Иван Вазов1947“, „Св. Св. Кирил и Методий 1890“ и „Заря 1914“.

Празничното събитие се състоя на 12 април, в НЧ „Иван Вазов 1947“ и обедини любителите на народното творчество в една невероятна празнична атмосфера, а публиката беше очарована от танците, изпълнени с виртуозна умелост и емоция от изящните танцьори.

Салонът бе препълнен от хора, дошли да се насладят и да уважат малки и големи от „ТШ „Зорница Джуниър“ с ръководител Жаклин Костадинова, ТС „Зорница“ с ръководител Радослав Тодоров, ТФ „Ритми“ и ДТС „Ритъмчета“ с ръководители Веселин Маргаритов и Евелина Димитрова, ДТС „Зора“ с ръководител Калина Зашева, ДВГ „Пеещите“ с ръководител Елена Гатева, ДФГ „Шопчета“ с ръководител Екатерина Михайлова, балетна школа „Фейри денс“, детска вокална група „Палави ноти“, филиал конна база „Оскар“, с ръководител Венелина Миланова, група по модерни танци „Дивна Денс“, с ръководител Емилия Димитрова и КУД Цариброд, Република Сърбия.

Сред официалните гости, които се насладиха на изящните изпълнения на участниците в концерта, бяха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговият заместник – Александър Ненов, както и Саша Костов – директор на Център за култура в Цариброд.

Кметът Младенов поздрави участниците и присъстващите на събитието и сподели, че въпреки последните две трудни години, Община Костинброд ремонтира и обновява базата на трите градски читалища и на останалите осем читалища общината. Той посочи, че ремонтните дейности ще продължат, като постепенно се подобряват условията и възможностите за организиране на богатите ни културни събития.

„Всяка стъпка за развитие на културния живот в общността е важна за поддържане на нашата национална идентичност и традиции”, сподели Младенов. Кметът, благодари на всички самодейци и пожела Светли християнски празници на всички.

Празничното събитието завърши с изпълненията на гостите от Цариброд, които показаха богатството и красотата на фолклора. Секретарите на трите градски читалища –Седефка Николова, Стойна Таскова и Камелия Георгиева получиха кошници с цветя от кмета Младенов и зам.-кмета Ненов, а за всички участници имаше сладки подаръци.

Още снимки от събитието, можете да намерите ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук